Irene Montalà: "Nikad nije rađena ovakva serija u Španiji"

  Delite
  avatar
  Nena87pk
  Pisac
  Pisac

  Broj poruka : 51
  Datum upisa : 11.01.2011
  Godina : 30
  Lokacija : Neverland

  Irene Montalà: "Nikad nije rađena ovakva serija u Španiji"

  Počalji od Nena87pk taj Sre Feb 02, 2011 8:21 pm  Sa iluzijom početnice ali sa iskustvom koje nosi njena velika karijera. Sa ovim emocijama se Irene Montala popela na "Brod", seriju A3 koja očekuje da ove noći zadrži uspeh prve dve epizode.

  Glumica iz Barselone redjala je direktno televizijske projekte, od "Ispričaj mi", preko "Naslednika", mada je "Internat" svrstao u prvu liniju. Uporedo s tim, radila je u pozorišnim predstavama i učestvovala u brojnim filmovima kao što su "Žena anarhiste", "Sve je u vazduhu", "Najbolje što može da se desi jednom kroasanu", "Kuća ludaka" ili "Faust 5.0", neke od njih francuske produkcije. Ipak, film "Letnji oblaci" je bio taj kji joj je doneo nagradu Cartelera Turia za glumicu otkriće godine 2004.

  Pretvorena u naučnicu na "Brodu", tumači Huliju Vilson, jedinu koja zna prave razmere kataklizme koju su preživeli. Irene Montala tvrdi da je prava poteškoća serije upravo glumiti situacije za koje ne postoje reference. Ubeđena da je deo "nečeg drugačijeg" na televiziji, kladi se na doze avanture i tvrdi da uživa u snimanjima na otvorenom moru. Nosi to u krvi kao neko iz Barselone a i delom zbog svog strica "Uvek nosim sliku njegovog broda" - priznaje nam.

  Snimate od septembra. Kako idu ovi meseci snimanja?

  Vrlo dobro. Već vidite da je serija zaista raznolika, ne izdvajamo se samo nas četvoro protagonista, već svi imaju nešto specijalno. Osim toga, radimo sa dosta iluzije, znamo da radimo nešto drugačije. U isto vreme, teško je, ne samo zbog veličine projekta i poteškoća na snimanju, već i zato što je veoma teško da se kao glumac stvaiš u situacije za koje nemaš nikakve lične reference. Kako to da se svet završio? I šta da radiš sa ovom vesti? Mnogo je odluka koje moraš da doneseš i da ih se pridržavaš do samog kraja. U mom slučaju tražim unutar nemogućeg. Imajući u vidu da nema nikakvih referenci, držim se onog najbliže tome.

  Ukrcala si se u jednu superprodukciju. Koje komplikacije donosi snimanje scena?

  Mnoge, bez sumnje. Snimanje je jako komplikvano, polazeći od toga da su mesta na platou jako mala, nastavljajući do spoljašnosti na palubi broda, i sve ono što to predstavlja. Faktor mora ne može da se predvidi. Ako na to dodaš tehničke komplikacije... Bez sumnje, to je jedna serija teška za rad za sve, ali to dozvoljava da postignemo nešto drugačije od onog što je do sada viđeno na televiziji i veoma spektakularno. Mislim da nikad do sad nije rađena ovakva serija u Španiji.

  Skoncentrišimo se sad na tvoj lik. Hulija Vislon je naučnica na brodu i pokučaće da reši enigme kataklizme. Hoće li imati vremena da se zaljubi?

  Hulija će biti između dva mora: između Kapetana i Ulisesa. U početku, ja već naginjem ka nekom, ali će se održati jak ljubavni trougao jer će osećati nešto prema obojici.

  Za promenu. Hoće li prema nekom liku Hulija osećati specijalnu antipatiju?

  De la Cuadra, Ulisesov otac. To je lik koji me mrzi od samog početka, sudaramo se prilično. S druge strane najmračniji putnik jeste Gamboa. Neću imti ja lično konflikt sa njim, ali on će biti taj ko će otežavati stvari na brodu.

  Serija meša avanturu, komediju, dramu, misteriju... Koji od ovih sastojaka ti biraš?

  Avanturu. To je najteže raditi, ali je istovremeno najzanimljivije. Osim toga, rezultat je fantastičan.

  Od koga si nasledila strast prema moru?

  Moj stric Viktor je bio kapetan broda i uvek nosim sliku njegovog broda kada treba da idem daleko od kuće zbog snimanja. Imam je u nekoj svesci i uvek ide sa mnom tamo gde putujem. Bilo gde da sam. u svojoj kući u Barseloni, u stanovima u kojima sam morala da se smestim u Madridu ili u hotelima kada treba tamo da odsedam, uvek me prati slika broda mog strica.

  Znači ti si od onih koji dobro podnose scene na otvorenom moru?

  Dobro... Na bazi biodramina, kao većina, ali odlično. Da odjednom odeš na nedelju dana u Valensiju da snimaš scene spoljašnosti osvežavate i predivno je. Za onog ko voli more i da bude na brodu... Ja sam iz barselone i to je ono što mi najviše nedostaje u Mardidu.

  Izvor: ZEB
  Prevela: Nena87pk
  avatar
  ¿coka?
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 179
  Datum upisa : 30.12.2010
  Godina : 26

  Re: Irene Montalà: "Nikad nije rađena ovakva serija u Španiji"

  Počalji od ¿coka? taj Pon Mar 28, 2011 2:56 pm

  Super je intervju. :D


  _________________

   Sada je Pet Jun 22, 2018 11:41 am