Ekskluzivni intervju sa Kristijanom Stamom, komandantom Hopkinsom u "Brodu"

  Delite
  avatar
  Sanja94
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 1386
  Datum upisa : 08.12.2010
  Godina : 24

  Ekskluzivni intervju sa Kristijanom Stamom, komandantom Hopkinsom u "Brodu"

  Počalji od Sanja94 taj Pon Maj 16, 2011 3:05 pm  Danas, najmisteriozniji komandant "Broda" ulazi u ZEB: Kristijan Stam je glumac koji glumi komandanta Hopkinsa, lika koji je kontaktirao brod na kraju prve sezone.

  Mada ne znaš gotov ništa o svom liku, čitaoci ZEB su se upustili u avanturu da ti postave pitanja, i svim tim pitanjima je stastavljen ovaj intervju koji će ti se, nadamo se, svideti, Kristijane.


  Znamo da si advokat, i da si sasvim slučajno postao glumac. Šta te je navelo da istražuješ svet glume?

  Ovo dobro počinje, odlično pitanje, ali na koje je teško odgovoriti ukratko. Nakon što sam studirao pravo u Nemačkoj i Španiji, i istovremeno počeo da radim kao advokat, ušao sam u škole glume i tokom 10 godina nastavio sam da se obrazujem i radim kao glumac, i istovremeno sam išao na posao svakog jutra. Nakon toga, shvatio sam da, na nivou ličnog sazrevanja, kako emotivnog tako psihološkog, profesija glumca mi je davala neuporedivo viš nego profesija advokata. Cena koju sam platio za to, logično, bila je udobnost i određena ekonomska sigurnost, ali je vredelo.

  Nešto što dosta privlači pažnju jeste broj jezika kojima dominiraš. Sigurno je bilo teško ostvariti to. Da li ti je to olakšavalo dosta kada je trebalo da nađeš posao?

  Da li je bilo "teško" ne znam, delom je bilo zbog raznih okolnosti u životu, za koje ja nemam nikakve zasluge. Zahvaljujući roditeljima odrastao sam u Italiji i SAD-u, i išao sam u odličnu evropsku školu gde sam učio engleski, francuski i italijanski od sedme godine. Može se reći da sam se ja potrudio oko španskog i katalonskog, kao i to što sam pokušao da održim visok stepen poznavanja ostlaih jezika. I da, definitivno mi je pomoglo oko nalaženja posla, bez ikakve sumnje.

  Radio si na filmu, televiziji, u pozorištu, reklame, sihronizaciju (sve!). Kada bi morao da odabereš neki od svih projekata koje si radio koji bi odabrao? Zašto?

  Žao mi je što ću biti dosadan sa ovim pitanjem, ali svaki projekat ima nešto specijalno (da nema, ne bih ga radio), svaki projekat je nešto više, stepenik iznad. Pokušavam da ne gledam previše unazad, a takođe ni unapred. Trudim se de gledam u ono "sad", iako će zvučati kao kliše...  I od svih likova koje si glumio, koji bi izdvojio?

  Opet ću rizikovati da budem dosadan. Čar je u tome da se izvuče nešto "specijalno" iz svakog lika. I više, imajući u vidu da svaki lik ima jedan deo nas glumaca. Upravo činjenica da je svaki lik delom izmišljen da delom odraz glumca, i istovremeno se ne zna koji deo je koji, to je ono što pruža glumcima slobodu prilikom glume. I zbog toga je ova profesija meni tako značajna.

  Počnimo da pričamo sada o seriji: kako je došla do tebe uloga komandanta Hopkinsa, išao si na neki kasting?

  U ovom slučaju ne. Pozvali su me direktno, preko mog menadžera.

  Koja je bila tvoja reakcija kada si saznao da ćeš biti deo "Broda"?

  Obradovao sam se, logično, ali ne previše, pošto nisam znao za seriju. Kasnije sam saznao o glumačkoj ekipi... Huanho Artero, Neus Sanz (obožavam tu glumicu), Mario Kasas... i ostali odlični glumci, i moje oduševljenje je raslo postepeno. Ne postoji ništa što više zadovoljava i zabavlja kao rad sa drugim dobrim glumcima...

  I mada scene koje smo videli nisu na brodu, snimljene su na platou serije. Da li si se sretao sa drugim glumcima i glumicama iz "Broda" među scenama? Kako su te primili?

  Do sad sam se sreo sa Huanhom, Mariom, i Patrisijom Arbues, ali su me primili veoma dobro, iskreno. Zaista imam osećaj da smo svi na istom "brodu" i nikad bolje.

  Da li se sa nekim članom ekipe posebno dobro slažeš?

  To je trik pitanje, zar ne? Postavio ga je Jordi Gonzalez iz "Norie" zar ne? Ha ha ha...

  Kakvo je bilo iskustvo snimati ovu seriju? Bilo ti je udobno?

  Baš udobno. Uvek je zahvalno kada je ekipa, pored toga što je profesionalna, isto toliko i lkubazna. Druga stvar koju veoma cenim kao glumac jeste komunikacija sa režiserom (ili režiserima u ovom slučaju), i nije mogla da bude bolja, između Davida Moline i Sandre Galjego (režiseri sa kojima sam imao zadovljstvo da radim) i mene.  Započinjući priču o zapletu serije, moram ti reći da iako je tvoje pojavljivanje s seriji bilo svega nekoliko sekundi, stvorilo se hiljade teorija o njemu.


  Glavna sumnja koju svi imaju na umu jeste gde se nalazi tvoj lik. Neki ukazuju da je na drugom brodu ili podmornici, neki da je na nekoj svemirkoj stanici ili brodu, ali zaista ne znamo ništa... Kako ti se čine ove teorije, idu li u dobrom pravcu? Hoćemo li dosta čekati da se otkrije gde je?

  Ne vuci me za jezik!!! Ne mogu ti reći ništa, čak ni to da li idu u dobrom pravcu, ili će se komandant Hopkins izgubiti odmah, ili može da se oprosti od svoje super sređene kose...

  Nešto oko čega se skoro svi slažu jeste da Komandant Hopkins ima nekakve veze sa čudesnim nestajanjem i kasnije ozdravljenjem zlog Gamboe... Kada bi teorija o brodu ili podmornici bila tačna to bi imalo smisla, zar ne?

  "Kada bi teorija o brodu ili podmornici bila tačna...", dobar si, odličan momče, ali nećeš me preći. Hahahaha...

  "Ostalo nam je četri sata života" To je jedna od rečenica koje izgovara tvoj lik prilikom konekcije sa Brodom, i ni za nju nisu falila pitanja. Kako zna tvoj lik da mu je preostalo samo četri sata života? Jedna od mogićih teorija o tome jeste da su bolesni...

  Da, jedna od mogućih teorija je da su bolesni... ("jesu" ili "jeste, a?) Druga teorija jeste da Komandant Hopkins ima u rerni čurku za Dan zahvalnosti pa mu se pokvarilo dugme za gas i ne zna kako da ga popravi. Druga, da je Mama Hopkins poslala paket odlične hrane, uključujući jedan od onih super smrljivih sireva, i nema načina da se to istrpi...

  Takođe ne znamo ništa o namerama tvog lika. Hoće li biti još jedan negativac ili će za promenu biti paficista? Mnogi misle da možda postavlja zamku Polarnoj zvezdi... Hoće li nas iznenaditi?


  Iznenadiće, naravno da će iznenaditi.

  Neki čitaoci smatraju da je komandant u dosluhu sa doktorkom Vislon i Gamboom, da je deo projekta o ubrzavanju čestica, ili čak da je taj video programirao Gamboa i da nije prenos nego snimak. Da li ti se sviđa što svi prave teorije o tome šta može da se desi tvom liku?


  Oduševljava me! I sviđa mi se što vidim da ima mašte u ovoj zemlji. OVde ima materijala... ne samo za još jedan scenario, nego za još dosta... (Zovite me ako snimate projekat "Brod - Paralelni Univerzumi")

  Nešto što nam se svima sviđa jeste da saznamo prošlost i šta se desilo sa njima, preko flešbekova... Hoćemo li videti nešto o tvom liku?


  Ja takođe obožavam flešbekove likova! (rekao sam već, stvarno si dobar)  Hoćemo li ponovo videti tvoj lik u drugoj sezoni serije? Hoće li biti novi stalni lik ili će se pojaviti u svega nekoliko epizoda?

  Komandant Hopkins će se vratiti u drugoj sezoni, to da. Sad "kako" i posebno "na koliko", to zavisi od vas gledalaca. Jer, reći ću vam jednu stvar, imate veću moć nego što mislite.

  Osim tvog lika i likova koji su sa njim, znamo da će u drugoj sezoni biti novih likova, među njima i Belen Rueda, koja će glumiti brodolomnicu koja će se pojaviti u tri epizode. Kako ti se čine ove prinove?

  Za mene, novi likovi daju život jednoj seriji, osim kontinuiteta. Već smo to videli u "Izgubljenima" i drugim serijama. Po mom mišljenju, život jedne serije proporcionalno određuje sposobnost ka inovacijama i adaptaciji, osim kreativnosti, naravno. Upada u oči da "Brodom" upravljaju" scenaristi, režiseri, producenti, ekipa itd. koji dobro znaju šta rade, i nemam nikakvih sumnji da nas čeka više od jednog iznenađenja.

  Misliš li da će se promeniti ponašanje putnika kada se uvere da se pojavljuju preživeli baš kada su izgubili svaku nadu?

  Interesantno pitanje, veoma psihološko (sviđa mi se). Ja mislim da hoće, da bi trebalo. To daje nadu, nada želju za životom i preživljavanje, i to čini da neko posmatra život na srednje i duge staze, ne samo na kratke, i to čini da ljudi više paze na "civilizaciju" među sobom, osim na svoje odnose ljubavi itd.

  I na ljubavnom planu, mnogi te spajaju sa doktorkom Vilson. Da li bi ti se svidelo da komandant i doktorka prožive jednu ljubavnu priču na brodu?

  Zar nije dobra doktorka Vilson? Hm...

  Po tome kako priča tvoj lik pretpostavljamo da je stranac. Jesmo li u pravu? Odakle je?

  U pravu ste, stranac je. Neću vam reći odakle je, ali je očigledno, zar ne?

  Kada bi bio u istoj situaciji u kojoj je tvoj lik, da ti je preostalo četri sata života, šta bi radio?

  Odlično pitanje. Pretpostavljam da bih pripremio romantičnu večeru doktorki Vilson. Tokom večere bih se trudio da znam koliko je sati... pretvarajući se, naravno, ne želimo da ubijemo atmosferu... Možda čak i bude kafe, videćemo... zavisi od toga kako se sve odvija, naravno. I kada dođe vreme za dezert rekao bih joj da... da žalim, ali mi je "katalonski šlag" ispao loše i da ćemo morati da nađemo nešto drugo "slatko" da završimo... (tačkice, tačkice)

  I da si jedan od članova posade Polarne zvezde, šta misliš da bi uradio kada bi saznao da je zemlja nestala?

  Kako teško pitanje! Prvo bih "flipnuo". Kasnije bih počeo da gledam kako da organizujem život sa još 20 osoba na brodu. Potom bih potražio devojku. Potom bih pokušao da otkrijem ko je "pametnjaković" porodice... Sve ono što su radili putnici Polarne zvezde.. ha ha... OK., biću malo originalniji... pokušao bih da otkrijem, na duhovnom planu, zašto smo mi jedini preživeli. Ali dobro, to sam ja, sviđa mi se "transcedentalno"...

  Jesi li gledao prvu sezonu "Broda"? Da li ti se svidela?

  Kao što sam rekao na početku, krenuo sam da gledam tek kad sam saznao da ću da učestvujem. I iskreno prijatno sam se iznenadio. Baš sam se navukao.  Čemu misliš da se duguje uspeh serije? Imala je prosečnu gledanost veću od ostalih serija i bila je lider svake nedelje.

  Mislim da je tajna uspeha "Broda" odlična produkcija i fantastičan i originalan scenario. Veliki sam fan nekih američkih serija, i konačno jedna španska serija nema šta da im zavidi. I nisam samo ja, prošle nedelje su došli da me posete prijatelji Amerikanci, pravi filmofili, i odgledali su epizodu u mojoj kući. I baš im se gledalo još.

  Pored "Broda" imaš li na vidiku još koji projaket? Nešto što možeš da kažeš?

  Da, ima projakata na vidiku. ali ne mogu još uvek ništa da kažem, veoma sam sujeveran što se toga tiče.

  ZEB je takođe veoma uspešna među gledaocima serije. Jesi li nas nekad posetio?

  Naravno da jesam! Mislim da je to najbolji "dodatak" seriji koji jedan fan može da poželi. Neverovatno je kompletna, originalna, i ima dosta toga što drugi nemaju.

  I ovim završavamo intervju, Kristijane, nadam se da ti se svideo. Iz ZEB-a ti želimo puno sreće u tvojim projektima, nadamo se da ćemo te videti ponovo na sajtu i povrh svega da će tvoj lik biti veoma bitan u drugoj sezoni. Hvala na intervjuu!

  Puno hvala vama, bilo je pravo zadovoljstvo.  Izvor: ZEB
  Prevela: Nena87pk


  _________________


  Нюша
  Можно терпеть силу,
  Можно пить текилу,
  Можешь ждать утро,
  А я и дальше буду выбирать своё солнце,
  Поднимать свои веки,
  Да, я и дальше буду выбирать своё чудо!
  avatar
  Pavle
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 623
  Datum upisa : 17.02.2011
  Lokacija : Madrid

  Re: Ekskluzivni intervju sa Kristijanom Stamom, komandantom Hopkinsom u "Brodu"

  Počalji od Pavle taj Pon Maj 16, 2011 11:25 pm

  Kul je lik..


  _________________
  La vida no se mide por las veces que respiras......sino por aquellos momentos que te dejan sin aliento!


   Sada je Pet Jun 22, 2018 4:51 pm