Analiza epizode 2x02 "Mracni posetilac"

  Delite
  avatar
  Alexandra1994
  Pisac
  Pisac

  Broj poruka : 359
  Datum upisa : 24.06.2011
  Godina : 23
  Lokacija : Na Brodu

  Analiza epizode 2x02 "Mracni posetilac"

  Počalji od Alexandra1994 taj Sub Sep 17, 2011 6:02 pm

  Izdvajamo iz epizode:

  *Polarna Zvezda naisla je na sred okeana na banku algi.Zahvaljujuci prici koju ima Burbuja,Hulija ima ideju kako da oslobode brod i ubiju alge.Na kraju se izvukli iz toga pomocu vetra.

  *Ainoa i Ulises se pretvaraju pred Gambom,mrze se i psuju jedni druge.Tako da nastavnik ne sumnja nista.

  *Cudno stvorenje ujeda Pitija i njegov zivot je u velikoj opasnosti.Vilma hvata vodozemca koje je napalo Pitija i daje ga Huliji da utvrdi koji je protivotrov potreban Pitiju.Na kraju cuje da su se Hulija i Piti poljubili.

  *Kapetan plese sa Hulijom i medju njima je pocelo da cveta osecanje.

  *Nova posada je veoma blizu Polarne Zvezde.

  [img][/img]

  Banka algi

  Dok su na palubi u potrazi za nestalim astronautima,De La Cuardaotkriva veliki prasak u moru.U pocetku misli da je to mozda nafta ili jato riba,ali na kraju shvata da su alge.

  De La Cuarda ne prica kapetanu nista sta se desava jel je operisao slepo crevo.Pokusavaju da se izbegnu morsku travu,ali ne mogu da pokrenu brod.

  [img][/img]

  Uskoro alge pocnu da rastu do tacke da mogu da potope brod.Salome je prva otkrila i odmah obavestila kapetana da je videla u spajizu gde su ih drzali da su se alge povecale.

  [img][/img]

  Kapetan je pitao Huliju za alge,i naucnica je utvrdila da brzo rastu,reprudoktovani su id strane celije mitoze i formirali deo drugog veceg organizma.Ulises i Hulijan rekli su kapetanu da je brod potonuo 7 cm u jednom satu.

  Rikardo,De La Cuarda,Ulises i Hulija traze resenje za problem.Kako ne dobijaju resenje Salome predlaze da razgovaraju sa Burbujom.

  [img][/img]

  Burbuja je pricao jednu pricu i zahvaljujuci tome sto je rekao Hulija je rekla da je sjajna ideja da sipaju ulje u more,jel su alge veoma osetljive na bilo koje promene.Uspeli su da se oslobode,i izbavili su se iz banke algi.

  [img][/img]

  Retka i neuhvatljiva zivotinja

  Burbuja je video nesto u mrezi sa algama kako se pomera.To je bila vrsta vodozemaca koji je uspeo da probije mrezu iudje u Polarnu Zvezdu.Burbuja je pokusavao da je uhvati,ali nije mogao jel je suvise velika i klizava.

  [img][/img]

  Stvorenje ulazi u Polarnu zvezdu,i uvuce se u jedno od toaleta.

  [img][/img]

  Njegova zrtva bio je Piti,ujeo ga je za zadnjicu.Piti je odveden u ambulantu da mu Hulija izleci rane.

  [img][/img]

  Palomares i Burbuja traze zivotinju.Poceli su od kupatila,jel je vlaznu mesto.Dok su bili u kupatilu Vilma ih je cula sta se desilo Pitiju.Burbuja je jos jednom pokusao da uhvati stvorenje ali je opet pobeglo.Pratili su stvorenje.

  [img][/img]

  Oni su otkrili pomocu nekog ostatka da je stvorenje poraslo,i da je preslo iz koze.

  [img][/img]

  Rana se pogorsavala Pitiju i izgubio je osecaj u nozi.Hulija je rekla da pocnu pretragu za zivotinjom jel je otrovna.Palomares je pitao Huliju za protivotrov,ali je pokazalo torbu sa nekoliko njih i rekla im da ne zna koji da uzme,ako ne znaju kakvo je to stvorenje.Kapetan im je rekao da ucine sve sto je potreno.

  [img][/img]

  Kada su Palomares,Estela i Vilma pokusavali da uhvate zivotinju nasli su jaje.Polomili su ceo i upravo tada im je prisla oni su stavili aparat za gasenje pozara,Palomares je jurio.Oni su izasli Vilma je odlucila da se zatvori i uhvati zivotiju.Ona je koristila batrijsku lampu.

  [img][/img]

  Vilma se setila kada je Hulija rekla da oseti miris krvi da dodje,i pucala je puskom u ruku i stavila trak krvi na pod.Lada je zivotinja prisla ona je odlucila da unisti stvorenje.Vilma je pala na zemlju i pucala u nu.Kasnije je rekla Huliji da je nasla zivotinju,koja je u to vreme sa Ulisesom odredjivala koji protivotrov da uporedi.Nakon ubrizgavanja protivotrova Piti se oporavlja.

  [img][/img]

  Izvor:ZEB
  Prevela:Alexandra1994

   Sada je Uto Jun 19, 2018 4:48 am