Ekskluzivni intervju sa Ivanom Masaherom

  Delite
  avatar
  Sanja94
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 1386
  Datum upisa : 08.12.2010
  Godina : 24

  Ekskluzivni intervju sa Ivanom Masaherom

  Počalji od Sanja94 taj Uto Maj 10, 2011 12:18 am  Kucnuo je čas! Ivan Masanher odgovara na sva vaša pitanja! U ovom intervjuu Ivan nam govori o svom liku, o Robertu, kako je dobio ulogu, anegdote, svakako pikanterije njegovog posla. Zato uživajte.

  Pre nego što počnemo sa postavljanjem pitanja, najpre bi želeli da ti čestitamo, na postignutom uspehu, jer shvatamo koliko je teško tumačiti lika poput Burbuhe.
  Puno hvala.

  Za početak, možeš li nam reći kako si postao glumac? Sa koliko godina si to odlučio?
  Imao sam 20 godina, to su godine kada započinju problemi(barem meni). Sestra me je savetovala da pokušam i da istražujem. Tako sam učinio i eto u ovoj profesiji sam se zadesio.

  Šta ti se najviše dopada u ovoj profesiji? Da možeš da biraš između bioskopa, televizije i pozorišta, šta bi izabrao?
  Ne mogu se odlučiti, ljudi znaju šta je najbolje. Ovaj svet je vrlo zanimljiv i večan. Takvog jedino znam (govori profesionalno). Vrlo sam neodlučan. Sva sreća pa postoje tri izbora, tako da imate alternativu. Svaki od njih ima svoje vrline i mane. Ali pozorište će uvek biti otac radionice i čista romantika profesije.

  Najpoznatija 3 lika su Džoni iz "7 života", Markos iz "Porodice Mata" i Burbuha, opšta su suprotnost. Koji ti je od tih likova najbolji?
  Definitivno je Burbuha. Volim ga. Ne mogu a da ne omaložavam ona dva nitkova! (Smeh) Jedino što je bilo važno tim likovima je posao. Dok Burbuha skriva nešto dublje i jednostavnije.

  Da li si morao da ideš na kasting kako bi dobio ulogu Burbuhe? Kako ti je sve to delovalo na prvi pogled?
  Zapravo nisam morao. Luis SanNarsiso i Tornuća (kasting direktori) su me već poznavali. Radio sam sa njima u seriji "7 života", i na još kojem manjem projektu, verovatno su stekli utisak da mogu "dati život" Burbuhi. Dopala mi se uloga, i brzo smo se "bacili" na posao.  Da moraš da zaploviš pravim brodom, na dugo putovanje, šta bi poneo?
  Prijatelje i knjige.

  A da stvarno dođe smak sveta i da si sa posadom na "Polarnoj Zvezdi", šta bi radio kako bi to lakše podneo?
  Jogu? (smeh) To je nešto što mora da se desi kako bih znao... ne daj Bože!

  Govorimo sada o Brodu i tvom liku Burbuhi. Ono što intrigira publiku je tvoja sposobnost da oblikuješ karakter koji je vrlo složen, kako svojim psihološkim stanjem, tako i gestikulacijom, mucanjem, nešto što je zaista komplikovano. Ukoliko dodamo da su Burbuha i Roberto apsolutni kontrast onda to dodatno komplikuje stvari. Kako se pripremaš za lik? Sa kojim poteškoćama se suočavaš da bismo mi na kraju videli onakvog Burbuhu?
  Nisam imao mnogo vremena, onda sam pozvao Rakel Perez (trener aktera). Pomogla mi je da sagledam spoljašnje stvari... U početku mi je bilo vrlo teško i bila mi je neophodna pomoć.

  Sastao sam se nekoliko puta sa jednim dečkom i njegovim psihologom. Dečko je doživeo nesreću na motoru pre nekoliko godina i pati od nečega sličnog kao i Burbuha. Ponudio se da mi pomogne, tako što mi je pričao stvari koje su mu se dešavale: opsesije, inkontinencije, kako se suočavao s tim... Čak mi je napisao esej, koji mi je prirastao srcu. Takođe sam posećivao centre za osobe sa invaliditetom.

  Informacije su mi nadolazile sa svih strana. I kada sam bio na setu, malo-pomalo, sve je počelo da se sklapa, gestikulacij, mucanje, tikovi...

  Čini se po nekim Burbuhovim flešbekovima, da želi to da ignoriše i da ostane isti Burbuha kao što ga svi poznaju. Zašto misliš da ne želi da se vrati u prošlost? Možda bi neka sećanja mogla da ga uplaše?
  Sama si rekla. Moguće da je to. On je rekao: "Ovde me svi vole. Ovako je bolje."

  Da moraš da biraš između Burbuhe i Roberta, koga bi izabrao? Koji lik ti je zanimljiviji?
  Svejedno je. Sada sam fokusiran, što je logično, na Burbuhu.  Hulija je kako se čini devojka koja se najviše Burbuhi dopada, iako je za sada njihova veza tako nemoguća, nikad se ne zna šta se može desiti u seriji. Da li bi voleo da tvoj lik bude sa Hulijom ili nekom drugom devojkom na brodu?
  To mi tako komplikovano deluje... Ovako kako je, dobro je.

  Dva inkognito tvog lika su povezani sa drugim likovima na Brodu a to povezuje tvoju nesreću. Da li nam možeš otkriti odnos između Burbuhe i Filipa kao i tvog odnosa sa Hulijom i Salome? I nešto o nesreći?
  Ne znam, još uvek mi ništa nisu rekli.

  Najinteresantnije u seriji su upravo oni sakriveni papiri. Da li će tvoj lik nastaviti sa istragama ili će čekati kako se radnja odvija?
  Zaista, ništa ne znam. A i evidentno je da ne bih ni mogao da vam otkrijem.

  Postoji li epizoda koju izdvajaš od ostalih? Koja ti se dopala ili ima nečeg zanimljivijeg od ostalih?
  Možda scene koje su prikazivane sa Neuz, vrlo su humorne. Uvek je lakše raditi sa "pozitivcima".  Sada pričamo o snimanjima. Kako si proveo snimanje sa maleckom Patrisijom, da li se i u privatnom životu tako dobro slažete kao u seriji?
  Joj, malecka! Da, naravno. Svi vole da se igraju sa njom jer ju je lako nasmejati, tako svima prenosi pozitivnu energiju.

  Sigurno se dogodila neka anegdota. Da li nam možeš jednu ispričati?
  Naleti smeha kada ne treba. To se tek prenosi i nije dobro. Teško je, jer prekinete usred snimanja, a ima kolega kojima to jako smeta. Meni je to vrlo simpatično i zdravo, ovo nije anegdota ali je vrlo zabavno.

  Pre nekoliko dana smo odlučili da zamenimo uloge i da snimimo neke scene. Bilo je vrlo zabavno i smešno... jer smo se svi "pogubili" u tuđim ulogama.  Misliš li da ćete uskoro pronaći kopno, ili ćemo morati da sačekamo još nekoliko sezona?
  Mislim da će se sačekati još malo. Ali svakako sa smakom sveta nikad se ne zna.

  Da li je moguće da serija nastavi sa intrigama koje nas iznenađuju iz epizode u epizodu? Na našem forumu možemo pronaći teorije koje uključuju i vremeplov sprečavanja katastrofe. Šta misliš o svemu ovome? Da li bi voleo da serija nastavi nekim sličnim tokom?
  Ujau! Nisam imao pojma. Naravno, dopada mi se rok'n'rol. (Smeh)
  Ne znam, ali bih voleo da bude originalno, iznenađujuće, da prosto tera na razmišljanje...  Pričaj nam o svojim budućim projektima. Da li si potpuno fokusiran na "Brod" ili te možemo videti i u drugim projektima?
  Ništa vam ne mogu reći. Ali nešto se sprema za pozorište. Saznaćete.

  Pa sa ovim smo završili Ivane, nadamo se da ti je intervju bio zanimljiv, nastavićemo da te gledamo u seriji, puno sreće u nastavku serije kao i u budućim projektima.
  Hvala vama.

  Izvor: ZEB
  Prevela: Sanja94


  _________________


  Нюша
  Можно терпеть силу,
  Можно пить текилу,
  Можешь ждать утро,
  А я и дальше буду выбирать своё солнце,
  Поднимать свои веки,
  Да, я и дальше буду выбирать своё чудо!
  avatar
  Jelena
  Ukrcavaš se u brod
  Ukrcavaš se u brod

  Broj poruka : 29
  Datum upisa : 25.04.2011
  Godina : 24

  Re: Ekskluzivni intervju sa Ivanom Masaherom

  Počalji od Jelena taj Pet Maj 13, 2011 3:28 pm

  Burbuhu obozavam, i odusevljava me kako ga je odglumio...

   Sada je Pet Jun 22, 2018 5:02 pm